X

Zetta Elektrikli Otomobil İncelemesi

Zetta bir Rus firması olarak elektrikli otomobil üretimini başlattı. Bu otomobil öyle Tesla gibi on binlerce dolara değil sadece 7 bin dolar fiyatla satılacak. İşin en can alıcı noktası ucuz elektrikli araba olmasıdır.  Aracın fiyatını dikkate aldığımızda Zetta firması küçük boyutta bir araba üretecek.

Aracın önden çekişli olacağı belirtiliyor. Bütün dizaynı Ruslar tarafından yapılacak olan aracın bataryası Çin tarafından imal edildiği için araç fiyatının yarısı bataryaya gidiyor. İlk etapta 2 bin adet otomobil üretilecek, satış çok iyi olursa 15 bin araç daha yapılacak. Üretimde 200 teknisyen çalışacak.

Zetta Elektrikli Otomobil Özellikleri

Aracın boyutlarının 1.6 metre X 3.03 m x 1.76 m olacağı belirtiliyor. Ayrıca pil tipinin de LifePO4 olacağı, bir şarj ile 200 km yol gidileceği belirtiliyor. Aracın toplam ağırlığı bataryaya göre değişecek ve 700 kg ağırlığa kadar çıkabilecek.

Zetta Elektrikli Otomobil hızının saatte 120 km olacağı belirtiliyor. Bagaj hacmi 180 L olan bu araç hem mekanik hem de elektriksel fren sistemine sahip olacak. Araçta klima da olacak ve anahtarsız olarak uzaktan kumanda ile çalışması mümkün olacak. Ruslar bu aracı üretmek için hazırlıkların yüzde yetmişini tamamladılar ve ARGE çalışmalarını bitirdiler.  Buna göre Kasım 2019 tarihi itibari ile araç satışa çıkarılacak.

Araç tüm testleri Rusya’nın zorlu doğa koşullarında başarı ile geçti. Firma 2021 senesinde üretimi iki katına çıkarmayı hedefliyor. Bataryayı Çinli firmalardan temin etmek zorunda olması nedeni ile 7 bin dolar maliyet çıktığını belirten üretici firmanın CEO’su; Rusların bu bataryayı üretme teknolojisine sahip olmaması nedeni ile neredeyse 3500 dolar bütçeyi sadece bataryaya ayırmak zorunda kaldıklarını ifade ediyor. Geri kalan her şey tamamen Rus yapımı…

Kaynak: Bilgizede.com

Cagslar: