X

Samsung Gear Fit 2 Akıllı Bileklik İnceleme

Samsung Gear Fit 2 Akıllı Bileklik İnceleme

Samsung Gear Fit 2 Akıllı Bileklik İnceleme

 

Klişe bir söz ile başlamak istiyorum, Teknoloji çok gelişti. Evet bu tabir günümüzde artık tam anlamı ile gerçek ve klişeden uzak bir hal almış durumda. Bu şekilde başlamamın nedeni aslında akıllı bileklikler ile tanışmam biraz bu kanıya varmama neden oldu .

Düşük bütçeli bir bileklik olmasına rağmen hayatımıza ve günlük yaşantımıza getirdiği kolaylıklar ile beni oldukça etkilediğini söyleyebilirim.

Giyilebilir teknoloji artık kendi pazarını oluşturmuş durumda ve dünyanın teknoloji devleri ( Apple ve Samsung ) gibi firmalar yanı sıra diğer teknoloji üreticileri bu alana bir hayli yatırım yapmaktalar. Güney Kore’li Samsung firması tarafından geliştirilen ve geçtiğimiz Haziran ayında satışa sunduğu Samsung Gear Fit 2’i alıp incelediğimde ne denli bir gelişim sağladıklarına ve giyilebilir teknoloji alanında ne kadar ciddi olduklarını gözlemledim.

Gelelim saadete; Samsung Gear Fit 2’nin özelliklerini öncelikle aşağıda paylaşayım.

  • 512 MB Ram
  • 4 GB depolama alanı
  • Samsung Exynos 3250 işlemci
  • Tizen OS işletim sistemine sahip
  • 200 Mah bir bataryaya sahip, buda 3-4 günlük bir kullanım sağlamakta
  • IP68 sertifikasına sahip, su ve toza dayanıklı bir yapıya sahip.

Peki bu akıllı bileklik, günlük yaşantımızda bize nasıl yardımcı olur ve iyi bir aksesuar olarak kullanılabilir mi? Evet, öncelikle sağlıklı bir yaşam için ne gerekiyorsa günlük yaşantımızda birçok konuda analizler ve hesaplamalar yaparak bilgi paylaşımları sunar. Bu özelliklerden aşağıda bahsedeceğim. Tüm bunların yanında kol saatinin işlevini çok kolay yerine getirmesi ile birlikte ayrıca şık bir aksesuar olarak ’da kullanılabilir.

  • Adım sayar : Akıllı saatiniz kolunuzda takılı olduğu sürece günlük attığınız adımları sayar.
  • Yakılan kalori : Attığınız adımlar sonucu yaktığınız kalori hesabını yapar ve detaylandırır.
  • Merdiven çıkma : Günlük aktiviteleriniz arasında çıktığınız merdivenleri sayar, yeni hedef belirlemenizi sağlar ve bu hedefleri yerine getirdiğinizde rekor bildirimleri ile hareket etmeye teşvik eder.
  • Uyku analizi : Bileklik kolunuzda takılı olduğu sürece uyku analizinizi yaparak, kaç saat uyuduğunuzu, ne kadar süre hareketsiz kaldığınızı, ne kadar süre deliksiz bir uyku uyduğunuzu analiz eder ve o gün boyunca ne kadar verimli olabileceğinizi bildirir.
  • Nabız ölçme : Kalp ritminizi ölçerek, nabız hızınızı isteğe bağlı ve otomatik olarak analiz eder.
  • Aktivite takibi : Doğa yürüyüşü, bisiklet, yürüyüş, koşu, kürek çekme veya merdiven çıktığınızda bu tür aktiviteleri Gear 2 anlıyor ve analizler sunuyor.
  • GPS : Bu özellikle koşu rotası belirleye bildiğiniz gibi, ne kadar bir hızla koştuğunuzu analiz ediyor.
  • Bildirim Gösterme : Gelen aramalar, whatsapp, instagram, facebook, mesaj ve diğer bildirimlerini ekranda gösteriyor ve varsa cevapsız çağrılara geri dönüş yapmanıza olanak sağlıyor. Gelen aramaları bileklik üzerinden cevaplamanız mümkün.

Tüm bu özelliklerin yanında Samsung Gear Fit 2’nin daha bir çok artısı var. Özelleştirilebilir bir ana ekran tasarımına sahip. Süper AMOLED ekran yapısı sayesinde oldukça net bir ekran görüntüsü sağlamakta. Small ve Large boyutlarında iki farklı beden seçeneği sunmakta. Bu sayede bileğinizin kalın veya ince olmasına göre bir beden seçebiliyorsunuz.

Sonuç : Fiyat olarak 400 TL bandında bir fiyata sahip bu kimine göre biraz yüksek gelebilir. Malzeme kalitesi son derece iyi ve takarken rahatsız etmiyor. Kimler kullanmalı? Spor yapanlar için tasarlanmış fakat, şık bir aksesuar olarak kullanılabilir, kol saati işlevini rahatlıkla yerine getiriyor. Şarj süresi 3-4 gün gayet makul görünüyor, ortalama 1 saat içinde tamamen şarj olabiliyor.

Kaynak: Bilgizede.com

Cagslar: