X

WhatsApp’ta Silinen Mesajları Nasıl Okuyabiliriz?

WhatsApp kullanan bireyler bunun nasıl yapılacağını merak ediyor. Birçok kişi internette konu ile alakalı arama yapıyor. Peki WhatsApp’ta silinen mesajlar nasıl okunur? Ayrıntılar makalemizde.

WHATSAPP’TA SİLİNEN MESAJLAR NASIL OKUNUR?

Eğer birine mesaj gönderir ve kısa zaman içinde bu mesajı silerseniz karşı taraf mesajı hiç görmemiş olsa bile okuyabiliyor. Nasıl mı? İşte cevabı;

  • Konuştuğunuz bir kişi, size gönderdiği mesajı sildiyse, WhatsApp’ı telefonunuzdan silin ve tekrar yükleyin.
  • Bu işlemin sonunda mesaj geçmişiniz yedeklendiğinden, silinen mesajı görme olanağına sahip olacaksınız.

Çevrimiçi olduğunuz zaman size iletilen bir mesaj silindiğinde, bu mesaj silindi biçiminde bir uyarı görürsünüz. Öylelikle mesaj, konuşma anında silinse dahi telefon hafızasında kaydedilmeye devam eder.

WHATSAPP SİLİNEN MESAJLARI GÖRME

WhatsApp silinen mesajları görmenin bir diğer yolu ise, Android telefonlar üstünden indirilebilen bir uygulama kullanmak. WhatsApp gelen iletilerin bildirimlerini de siliyor olsa da, bu tür uygulamalar gönderilen mesajları silinmeden evvel depolayabiliyor. Ancak bu tür uygulamaların güvenilirliği daima bir soru işareti. WhatsApp yetkilileri bu hata için bir güncelleme yayınlamayı planlıyor. Güncellemenin ne zaman geleceği ise şu an için bilinmiyor.

WHATSAPP MESAJLARI HERKESTEN NASIL SİLİNİR?

Mesajları herkesten sil özelliği, gönderdiğiniz belirli mesajları bir gruptan veya bireysel sohbetten silmenizi sağlar. Özellikle de yanlış birine mesaj yolladıysanız veya yolladığınız mesajda bir hata var ise bu özellik çok yararlıdır.

Herkesten başarı ile sildiğiniz mesajlar, alıcılarınızın ekranlarında _”Bu mesaj silindi”_ ifadesiyle değiştirilecektir. Benzer şekilde, sohbet pencerenizde _”Bu mesaj silindi”_ iletisini gördüğünüzde bu, gönderenin mesajını kendisinden ve sizden sildiği anlamındadır.

Mesajları herkesten silmek için:

WhatsApp’ı açın ve silmek istediğiniz mesajın bulunduğu sohbete gidin.

Mesaja dokunup basılı tutun > menüden Sil seçeneğini işaretleyin. İsteğe bağlı şekilde, aynı anda birden çok mesajı silmek için daha fazla mesaj seçin.

İstenirse Diğer’e dokunun > menüden Sil’i seçin.

Sil > Herkesten Sil’e dokunun.

Not: İletilen mesajların herkesten başarı ile silinebilmesi için hem sizin hem de alıcının Android, iPhone veya Windows Phone için WhatsApp’ın en son sürümünü kullanıyor olmanız gerekir.

Alıcılar mesajınızı mesaj silme işlemi başarılı olmadığı takdirde görebilirler. Mesajı herkesten silme işleminin başarılı olmadığı durumlar size bildirilmez. Herkesten Sil özelliğini yalnızca mesajı gönderdikten sonraki bir saat içerisinde kullanabilirsiniz.

MESAJLARI KENDİNİZDEN SİLMEK İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER

Mesajları kendinizden silmek, telefonunuzdan gönderdiğiniz veya aldığınız mesajların sizdeki kopyalarını silmenizi sağlar. Bu işlemin gönderdiğiniz kişinin sohbetleri üstünde bir etkisi yoktur. Gönderdiğiniz kişi o mesajları kendi sohbet ekranlarında görmeye devam edeceklerdir.

Mesajları kendinizden silmek için:

WhatsApp’ı açın sonrasında silmek istediğiniz iletinin bulunduğu sohbete gidin.

Mesaja dokunup basılı tutun > menüden Sil seçeneğini işaretleyin. İsteğe bağlı şekilde, aynı anda birden çok mesajı silmek için daha fazla mesaj seçin.

İstenirse Diğer’e dokunun > menüden Sil’i seçin.

Sil > Benden Sil’e dokunun.

Kaynak: Bilgizede.com

Cagslar: